Ćorsokak

Umeo je da se zanese. Onako, opasno. Svako otržnjenje ga je bolelo. Smatrao je da tako i treba da bude, kad je glup. Nije bio dosledan, veran sebi. Kao da je hteo da se unizi, prvenstveno u svojim očima. A onda i u tuđim. Tako to i bude kada znaš da grešiš a ipak nastavljaš… To mu je bilo jasno.
Nije imao plan te noći. Jednostavno nije. Samo je došao.
Kao i pre… Smatrao je da se neće ponoviti greške iz prošlosti, da je lekcija savladana.
Sigurno je koračao ka ulazu iako mu je auto ostao otključan. Setio se toga nakon pređenih dvadesetak metara, pa je morao da se vrati. Zaključavši auto, uspeo je da prvim sledećim korakom preskoči sveže formiranu uličnu baru i učinivši to ugazio je u kesu punu trulih banana, koje je neko bezbrižno ispustio na trotoar.
Osetio je ne mali prezir prema NN licu koje je počinilac takvog besmislenog zlodela, ali je ipak nastavio svoj hod ka ulazu. Osećao je dozu komfora u toj vezi pa se nije preterano trudio da svoju pojavu dovede do nivoa koji je bio neophodan. Nije ni primetio da su mu cipele dobrano upropašćene od onih banana.
Misli su mu vršljale po umu a nijedna se nije ticala sadašnjosti.
Prvi njihov pogled mu je ukazao na pravac kojim će se događaji kretati ali mu je to postalo jasno onda kada više nije bilo važno. Osećaj tuposti u čitavom telu mu nije pomogao da shvati da greši, obamrlost sistema za navigaciju je bila očigledna. Greška je bila neminovna.
Iako zbunjen događajima koji su usledili, nije se trudio da ih shvati i adekvatno se postavi u tim trenucima. Samo je prisustvovao. I grešio,grešio,grešio…
Svaki korak je bio pogrešan, a on je tvrdoglavo nastavljao. Dok nije udario u zid.
Žestoko!
I nije imao gde više. Zidovi su bili svuda okolo.
Dospeo je u ćorsokak.
Nema dalje, samo nazad…
Znači, rikverc pa iz početka.

Mladen Hinić

4 thoughts on “Ćorsokak

  1. Upravo tako: rikverc pa ispočetka. Znaš šta je počelo mnogo da mi se sviđa kod tvojih postova? To što ne liče jedan na drugi. Nekako se gradiš u svemu ovome. Imaš još posla, kao i svi mi, ali: nisi dosadaaaaaan! 🙂 Veliki pozdrav! 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.