Senke za stolom

Na stolu je ostala čaša, polu-ispijena čaša sa vodom… Tu je i šoljica u kojoj više nema kafe… Neke stare novine, požutele od sunca i otisak dlana… I sećanje na dve senke.
To je sve što je ostalo posle razgovora .
Ona nije htela ni da čuje za pomirenje a on je razmišljao da li da pokuša još jednom. Dugo je pio tu poslednju zajedničku kafu. Zajedničku? Pa… Možda ne zajedničku ali poslednju u njenom društvu. Ona je pila samo vodu. Reda radi. Nije htela da provodi previše vremena tu.
Poneo je novine da bi joj pokazao da je društvo u problemu, da nije samo njima naopako krenulo, da mogu da nađu način ako se potrude. Ali nije to uradio.
Nije želela više… Bila je tu poslednji put i to je znala. Bila je tu samo zbog njega. Da bi mu pomogla da shvati da mora početi da veruje sebi.
Nije bilo tuge za tim stolom. Samo neprijatnog osećaja nemoći. Bili su nemoćni oboje… Nemoćni da učine bilo šta za ljubav.
Pre nego što je ustala on je spustio znojavi dlan na sto i pokušao da kaže još nešto. Progutao je te reči u trenutku kada je čuo njeno „Zbogom“.

Kažem, nije bilo tuge za tim stolom… Nije bilo ničega…
Samo dve senke koje su se razišle.

10 thoughts on “Senke za stolom

    • Cenim tvoje mišljenje i drago mi je što tako misliš. Meni je ova priča nekako…kao crno-beli , nemi film, koji nikom nije zanimljiv osim meni.

    • Pa… Izgleda da za ljubav nije bilo mesta za tim stolom. Možda je ego zauzeo mesto koje je bilo slobodno. Tužno, ali dešava se.

      • Znam… Prečesto se to dešava…Ego je sujeta bez mudrosti…Bar jedna osoba mora biti mudra..Obično je to ona koja više voli…Ona koja shvata da je ljubav ,bliskost …Važniji od ega…Jer ako nekoga voliš i doživljavaš kao deo sebe ,nema mesta za ego.. 😉 Glupavo sam romantična… Mada i nisam… Ja verujem i živim ono u šta verujem.. Ja sam ta mudra koja je morala da pobedi njegov ego i pokaže mu šta je važno 😉 ❤ Ja sam ta koja je više volela…. Možda za tim stolom nije bila ona prava ljubav za koju se vredelo boriti 🙂 Možda.. 🙂 ❤

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.