Kretanje

Gledao je u žar cigarete… Dugo i uporno. Gledao je sve dok ga je bilo. Onda je tu cigaretu bacio u otpatke i zapalio drugu rekavši mi:“Vidiš da mogu da ne pušim ako tako hoću iako osećam dim cigara. Mogao sam i da ne zapalim ovu drugu ali sam baš hteo da je zapalim.“

Nisam mu ništa odgovorio. Samo sam nastavio da hodam. Sustizao me je govoreći nešto o snazi volje i fokusiranju na želju… Ili nešto slično.

Nisam ga baš pomno slušao jer…
Toliko me je iznervirao sa tom glupošću koju je lupio da sam poludeo!
„Pa nije važan taj trenutak čoveče. Konju jedan!
A gde je tu kontinuitet, istrajnost, linearno kretanje od lošeg ka boljem…? „,rekao sam mu to zažvalivši toliko da sam ga popljuvao.

Izbečio se.
„Prvo, nemoj da se pljuješ, drugo, šta se ti dereš na mene i treće, šta lupetaš?!? Kakvo kretanje, istrajnost i šta si još ono rekao? Pa ti si mi pričao da se menjamo svakog trenutka, da danas nisam onaj isti od juče, da primam neke spoljne uticaje i da se menjam stalno. I, da, ti si mi držao predavanje o tome kako je jedino promena stalna a život je kretanje!“, reče on i lupi mi ćušku.

Dobro je uradio. Ta ćuška mi je legla k’o budali šamar.

Zbog zadovoljstva trenutim postignućem, zaboravio sam da je jedina konstanta u životu menjanje. I da novi ciljevi čekaju iza onih starih.
Pitanje je samo kada ću prestati da želim da tražim novi cilj. Tek tada ću prestati i da se krećem. I tada će život stati.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.