42 meseca

Ulice njenog grada su urezane u moje sećanje. Rado sam hodao tim ulicama. Nisam ih upoznao koliko želim ali ko zna, možda ću imati prilike da ih upoznam i bolje. Mnogo toga može da se dogodi a da mi nikakvu ideju o tome nemamo. Tako se i desilo ono što je tema ove priče. Pre 42 meseca.

Nisam želeo da idem na taj put, imao sam neke druge planove za te dane. Iznenadio me je i pokušao sam da ga izbegnem. Neuspešno. Kad se mora onda dobro. Otišao sam. Društvo je bilo šareno. Nije bio to najbolji izbor ali nisam ja ni birao pa onda ok. Samo putovanje nije vredno sećanja pa ga se zato i ne sećam,valjda… Ono što je vredno ove priče je par plavih očiju. Te oči su promenile čitav moj svet. Nikada više neće biti kao pre njih.

Nismo se poznavali. Nikada se pre nismo videli. A našli smo se na istom mestu, daleko od naših gradova, da bih saznao šta to zaista čini život.

Bila je tamo i osećao sam njene poglede. Nije mi bilo baš jasno zašto me gleda. Često sam prelazio rukama preko lica misleći da mi nešto viri iz nosa, ili se vide ostaci hrane posle ručka… Možda je i bilo nečega, ko zna. Elem, nekako sam, ne bez muke, shvatio da joj se dopadam i posle je sve bilo nezaboravno.

Važno je za ovu priču i to da ni ona nije želela na taj put. Pokušala je da ga izbegne. Očigledno da nije uspela, inače ove priče ne bi ni bilo. Rekla je posle da nije planirala da traži nekoga. Nije joj to trebalo tada. Nisam ni ja planirao to. I, uprkos svim tim planovima, ili odsustvu planova, desilo se ono neplanirano.

To mesto nikada pre nisam posetio. Nikada ne bih otišao tamo svojom voljom. Tamo ne postoji ništa što mi treba ili što želim. A opet, bio sam primoran da odem. I desilo mi se ono što svakom treba. Ljubav za čitav život.

Ona je otišla, ljubav je ostala.

Tamo negde, u tom gradu, ona i dalje hoda ulicama koje nisam upoznao koliko želim…

3 thoughts on “42 meseca

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.