Luda glava koja vozi

Imao sam pre neki dan incident u saobraćaju. Ja sam imao prednost a on besan auto. Čovek me je izvređao pošteno a i ja sam njega. Učinilo mi se da je krenuo da izađe iz kola ali se predomislio u trenutku kad sam progovorio. Ja nikako nisam želeo da izađem iz kola. Možda vam ovo deluje kao da sam plašljiv, i imate pravo da mislite tako. Međutim ja se ne bih složio sa tim. Ovaj incident me je podsetio na jedan sličan, u kojem sam takođe ostao u kolima. Prvi put sam ostao u kolima u takvoj situaciji.

Imao sam prilično ludu glavu, u smislu da me posledice ne interesuju mnogo ako mozak krene da kuva. A kuvao je, s vremena na vreme. I tada je krenuo sa istim procesom ali situacija je bila malko drugačija. Imao sam na zadnjem sedištu dete od 2 godine. Mog prvenca. Neki magarac me je isekao u saobraćaju pokušavajući da se ubaci ispred mene, ja sam naglo zakočio i legao na sirenu uz psovke prilično širikog spektra. On je izašao iz kola i kao krenuo prema meni a ja… Pa ja sam jedva dočekao, pravo da vam kažem. Krenuo sam, izbacio jednu nogu napolje držeći se za volan i pogledao mahinalno u retrovizor gde sam ugledao mog sina kako sedi u svom sedištu i gleda pravo u moje oči. Sve mi je postalo jasno.

Onaj lik je, primetivši moje gabarite i spremnost da izađem, brže-bolje seo nazad u kola i punim gasom otišao, a ja sam ostao poražen na sred ulice. Poražen jer sam shvatio da nema više zezanja ako hoću da budem ćale kako treba. Nema više izlaska iz kola da bi nekome dokazao ko je u pravu kad ima neko ko od tebe zavisi. Nema više imam ja svoje probleme…

Taj događaj me je prilično smirio. Povećao je moj prag tolerancije. Čini mi se da je to ispalo dobro. A sreća je da su klinci sada veći i da im nisam toliko neophodan. Sad sam više u ulozi bankomata.

Ali molim vas, ako me i sretnete u saobraćaju, nemojte da me testirate. Budite humani i oprostite mi, jer nije meni lako sa samim sobom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.