Buđenje

 

Zbog šoka u kojem je bila posle čitanja onog pisma i ugledavši izgaženo cveće, njen dolazak k svesti nije bio potpuno bez čudnih posledica. Ona nije znala šta se dešava ni gde se tačno nalazi. Još uvek je bila ispred vrata sa pismom u rukama i sa tugom u zaprepašćenom srcu. Otvarala je oči lagano. Nije shvatala da se nalazi na granici između stvarnosti i mašte. A to je uslovilo njen način način razmišljanja. Videvši njegovo lice ispred sebe tiho je izgovorila ono što ga je potpuno zbunilo.

Nije znala da je njen um čuo njegova šaputanja dok je bila bez svesti, i da su te njegove reči imale blagotvorno dejstvo. Čula je sve, samo se nije sećala toga kasnije. Iako je njeno razmišljanje u ovom stanju magnovenja bilo uslovljeno utiscima koje je dobila dok je izlazila iz lifta, ona je ipak znala ko je i sa kim je. Njegovo lice u njenom pogledu je samo to potvrdilo.

Međutim, ono što je izgovorila potvrđuje nam da su njene reakcije još uvek bile pod snažnim uticajem emocija koje je su nastale zbog preterane uživljenosti u imaginarni dijalog nepoznatog pisca ljubavnih rečenica.

Osećajući nežne dodire njegovih dlanova po svom licu, i videvši obrise suza na njegovim trepavicama, ona je sa uzdahom koji joj se iskrao, samo okrenula glavu na stranu i tiho rekla šta želi, iako i dalje nije bila potpuno u realnosti. Vreme će pokazati da li je to što je tražila zaista bilo potrebno.

A to, šta mu je rekla…

Pa, kasnije ćemo o tome…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.