PREPOROĐAJ

Imam ime. Sam sam ga sebi dao. Zovem se Petar. U stvari, on je oduvek hteo da se zove Petar pa sam ja to iskoristio, jer on ne može sad tek tako da menja ime kad ga svi već znaju po imenu koje već godinama nosi.

Osim što sam sam sebe imenovao ja sam i rođen na drugačiji način. Rođen sam preporođajem. Znam da zvuči čudno i rogobatno ali tako je kako je. Ja sam to prihvatio pa će morati i drugi. Sećam se i samog čina tog preporođaja.

Otvaram oči i osećam hladnoću koja mi bije u leđa. Nekakva tmina je svuda a ja ne znam ni gde se tačno nalazim . Nešto iz tog mračnog i hladnog tunela me bode, boli me, ne umem da se oduprem tome. Ispuštam nekakve krike, vapaje za pomoć, ali pomoć ne stiže. Već sam na kraju snage, umoran i uplašen, izranjavan od nečijeg oštrog oružja a ne shvatam kako, zašto, koliko će to da traje… Pokušavam da vidim ali je mračno svuda. Tama je teškim okovima stegla moje zglobobe koji krvare…

A ispred mene prelepa, predivna topla svetlost koja greje. Na samo korak od mene.

Spas!

Pa naravno da sam četvoronoške pohitao ka toj lepoti. Pojurio joj u susret. Skakao od sreće. Smejao se na glas. Digao ruke visoko ka nebesima i skupljao svaki zrak te svetlosti koja voli. I tad mi se preporođaj javio i saopštio da mi se desio.

Kao detence sam hitao u zagrljaj svetlosti koja me mazi i nežno privija uz sebe… Umilni dodiri anđeoskih prstiju, koji imaju teksturu svilenih baldahina, mi prenose energiju koja me kupa čistom ljubavlju. Moje se usne razvlače u široki osmeh dok se oči lagano privikavaju na blistavo popločanu stazu koja vodi daleko od onog mračnog tunela iz kojeg sam izašao. Moram da priznam da mi nije žao. Ova staza koja se prostire ispred mene mi obećava neke lepe trenutke.

To jednostavno vidim.

Bode oči, što se kaže.

„E, pa, Petre, sad samo napred i ne gledaj iza sebe jer tamo više nema ničega što ti treba“, kao da čujem iz stabala, koja se lagano njišu na povetarcu koji se spustio niz padinu iznad koje se vidi igra svetlosti koja opija srca.

Idem ja onda.

Da me nešto lepo, tamo ispred, ne čeka predugo…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.