NOVI DAN

Ležim u toploj postelji utonjen u san. Moje telo je nepomično, mišići su relaksirani ali um radi. Komunicira sa dušom, obrađuje podatke koje mu meso šalje i vrti svoj hard disk dok u meni ima struje.

Budim se.

Šok!

Gde sam?

Zašto?

Šta sad?

Otvaram oči, još je mračno. Rad srca je ubrzan. Misli kovitlaju i pojačavaju brzinu rada mog uma ne bi li našli odgovore na pitanja koja su postavljena. Želja me vuče nazad, u san.

Ali kasno je već. Celo ovo truplo koje zovem Ja je već ušlo u novi mod.

Krvotok je brži, Crvenilo jurca kroz kanale kao planinska reka niz obronke obrasle četinarima. Vid je jasniji iako je još uvek mračno. Vidi se iznad zgrada stidljivo Sunce koje najavljuje novi dan. I ono ne čeka. Ono zove. Govori. I kaže mi da prestanem da plivam po močvari ustajalih čežnji i već prilično ubuđalih sanjarenja. „Nekako si zelenjikav“, govori mi. „Ajde ti se lepo umij, progledaj kako valja a ja ću da sjurim ove zrake dole kod tebe malo da vidiš razliku. Samo, nemoj da se kriješ od mene. Otvori srce, pusti šta je bilo. Danas je Novi Dan.“

Ja ,nešto, mislim, mora da nisam sav svoj. Pričam sa nebeskim telom? Idem da se umijem, da dođem malo k sebi. Ko zna šta sam sanjao kad mi se ovo dešava.

Rastežem se i osećam kako se kosti i mišići pokreću u meni. Udišem sveži jutarni vazduh i puštam ga da napuni pluća. Ustajem. Gledam kroz prozor i svetlost me kupa svojim zracima. Malo je jaka. Moram da zatvorim oči. Odlazim da se umijem i gledam lik u ogledalu.

Odakle ti osmeh, burazeru? Ko si, bre, ti? Gde je onaj tugaljivi od sinoć?

Vraćam se do prozora da pitam Sunce šta mi to radi. Gledam. Otvorio sam oči. I vidim dobro. Prija mi to. Ta toplota koju osećam šapuće u mojim ćelijama tako nežno da samo jedro može da čuje. „Vreme je…“

Za šta je, bre, vreme?

BUĐENJEEEEEE!!!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.