Bokser

 

Baaaaam!!!!!!

Udarac po sred nosa.

Ljubičice se svađaju i prepliću jedna oko druge dok ih ja gledam a sve su mi bliže i bliže.

Padam na pod uz ozbiljan tresak.

Dirigent energično komanduje orkestrom u kojem duvači sa nabubrelim obrazima daju sve od sebe ne bi li nadjačali, svojim trubama, trombonima i ostalom limenarijom, zvuke mojih bolova i bruke.

Potpuno sam zatečen.

Potočić u podnožju nekog obronka, predeo nekako sivkast, iznad te vode se podiže neka para jer je temperatura tečnosti oko 38 stepeni, ja klekoh i uzimam šakama vodu da bih se osvežio i umio. Bacam je na lice a ona nekako, kao kroz nos da curi. Topla, miriše na gvožđe, i ne prestaje da teče niz moje lice.

Čekaj bre! Pa nisu moje šake od litar ipo!? Otkud tolika vodurina?

Krv lipti iz mene.

Ringišpil. Vrti se okolo a ja nit sam unutra nit sam napolju. Ide ono čudo, vitla okolo, meni se vrti u glavi i sve se zanosim na jedu stranu, pa se onda vraćam isto tako zanoseći se ali na drugu stranu. Glava kao da je u veš mašini uključena na centrifugiranje, a mašina moderna, 1600 obrtaja bato!

Mozak u mojoj lobanji se pošteno protresao.

 

Ne vidim ništa. To što trenutno žmurim nije razlog što ne vidim. Dobro… Možda i to smeta mom vidu ali i kad otvorim oči  opet ne vidim ništa. Kao da sam nešto tužan. Neko mi je ukrao čokoladu i ostavio omot savršeno lepo upakovan kao da nije ni otvorena čokolada. Pa kako, bre, možeš to da uradiš detetu? Pa sramota. Plače mi se koliko je to bruka i nepravda. I plačem, šta ću…

Suze su navrle u moje oči kao bujica koja provali branu. Udarac u nos hoće da izazove tu vrstu tuge da se čovek rasplače. A i ja sam samo čovek, šta ćeš…

Vrti mi se u glavi i ne znam gde se nalazim. Motorika mi nije dobra. Hoću da ustanem ali sve što uspevam je da se sa leđa prebacim na stomak. Onako muški.

Ovo sad može da deluje malo škakljivo, ali dajte se uozbiljiti. Mislim, ovde se priča o bolovima jednog čoveka a ne o ne znam ni ja čemu. Mučim se da budem normalan i pišem o tome a kome su misli bezobrazne, sram ga bilo!

 

I dalje ne vidim ništa.

Potpuni mrak.

Čujem, kao iz daljine, nekakvo brojanje.

Da nije loto, pitam se? Pa nisam ni uplatio, šta me briga da li je loto.

Sudija odbrojava: 1,…2,…3,…4…

 

Uhhhhhhh!

Moram da ustanem. Dižem se polako, mada se ruke tresu. Uspevam da se uspravim, iako sam na kolenima.

Nemam prvi čas! Pusti me da spavam. Nemam! Pa rekli su u školi da ne dolazimo jer je pukla cev u našoj učionici. Nemam! Pusti me samo još malo da dremnem…

…5,…6…  Opet loto. Nisam igrao, baš me briga za loto!!!!

 

Stopalo postavljam na podlogu i oslanjajući se na tu nogu, teškim naporom podižem celo svoje biće na noge.
Stojim. Nisam baš stabilan ali stojim.

E, ovde moram da kažem da sam i u besvesnom stanju potpuno svestan svoje pojave. Stojeći nestabilno ja stabilnosti težim u nestabilnom periodu u kojem je dominantno fluktuativno poimanje vremena koje protiče.

A?

Čista filosofija, zar ne?

 

Sudija me hvata za rukavice i proverava motoriku.

Može!

Šta može čoveče? Pa zar ne vidiš na šta ličim? Ubi me ovaj tamo a ti kažeš može. Kako može? Aj ti uzmi rukavice pa ja da ti kažem može. Strašno!

 

Protivnik je malo u čudu. Posle takvog udarca se ne diže. Ali…Ja sam JA. Ja ustajem. Dižem ruke , stajem u gard i spreman sam da nastavim borbu. Samo…Ima jedna mala novost.Protivnik vidi da sam promenio gard ali ne zna moju tajnu.Sad ga poznajem. I udarac mu znam. I pokrete mu znam. A znam i da krećem svom snagom ka njemu. Tri vezana direkta, desni kroše,eskivaža, levi kroše, polukorak unazad sa eskivažom i desni aperkat!

Kraj. I dalje stojim u ringu.

 

A? Šta sad kažete? Kakav kraj?

Taj kraj se odvijao samo u mojoj glavi i bilo mi je lepo. U mojoj realnosti je bilo neznatno drugačije i nije mi bilo lepo pa sam odlučio da sa vama podelim ono lepo.

Ne morate da mi se zahvaljujete, ja to tako…od srca.

A sad moram da idem kod zubara po moje nove zube.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.