Tra-la-la…

Mogućnosti pristupa rešavnju društvenih problema su direktno povezane sa resursima koji istraživačima društvenih fenomena stoje na raspolaganju u datom trenutku. Višeznačnost međuljudskih odnosa, kao i njihova kompleksna individuacija koja ne može biti zanemarena, iako sama činjenica da se nalaze u društvu koje podrazumeva uticaj drugih na procese te individuacije, te se kao takva ne može smatrati čistom u punom smislu te reči, a isto tako i pod uticajem određenih psihofizičkih determinanti koje su date, dovodi istraživače u položaj zavisnosti od sopstvenih mogućnosti i realnih dosega njihovih konluzija. Istraživanje sa učestvovanjem koje je  de facto i najprirodnije, po mom skromnom mišljenju, ne može doneti rezultate koji bi bili na nivou zakonitosti, što je u modernoj naučnoj delatnosti ideal. Samim tim, društvene nauke, kao i rezultati proučavanja društvenih fenomena, zakonitosti i tendencija, ostaju u domenu određenih vrsta spekulacija, i kao takve su podložne daljoj devijaciji mogućih ishoda i zaključaka koji uvek mogu biti dovedeni u sumnju.

 

Pa, šta da kažem..?

Verujem da su se neki od vas iznenadili gore pročitanim. Ja sam samo hteo da probam da pokažem da nisam uvek neko tra-la-la piskaralo, koje piše neke njanjave spise nego može i, ko bajagi, nešto i pametno da stavi na papir. U ovom slučaju na ekran računara.

Sad možete da se opustite, jer sad znate da su iznenađenja moguća, i više vas, valjda, neće iznenaditi. Ako vas iznenadim opet, sami ste krivi. Lepo sam vam rekao da sam neuračunljiv.

Nisam?

Onda sam uračunljiv.

Uzdravlje!

2 thoughts on “Tra-la-la…

 1. Xa,xa,xa,xa,xa,axa
  Da,da
  Iznenadjenje……
  A horoskop mi reče nešto neobično,kad ono
  A ja tamo……

  Tvoja priča……..

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.