REVERZIBILNA OSMOZA

Nisam hteo da naslov zvuči mnogo rogobatno pa zato nije ni potpun. Tačan naslov bi bio „Reverzibilna osmoza mene“. E, da. Mene.

Prvo, da malo objasnim šta je to reverzibilna osmoza za one koji ne znaju. To je proces prečišćavanja vode pod visokim pritiskom gde se kroz izuzetno sitna saća filtera izdvajaju sve materije koje ne bi trebalo da budu u vodi. Na taj način se dobija voda koja je potpuno čista ali je i oslobođena i minerala i ostalih gradivnih elemenata koji koriste živim bićima. Pa bar nema loših stvari u njoj više. Toliko o procesu.

Sad o meni. Zbog samе činjenice da ja nisam voda i pristup оvom procesu je morao da bude unekoliko drugačiji. Prvo što je potrebno je visоk pritisak koji će dovesti do potrebne povoljne situacije za filtraciju. Imam visok pritisak, a i okolnosti su me ozbiljno pritiskale pa se može smatrati da je sav taj pritisak, koji se nije sabirao već množio, dostigao relevantni nivo potreban za ostvarenje procesa. To je bilo prvo.

Sad drugo. Mala izmena u odnosu na originalni proces se odnosi na vrstu tečnosti korišćenu u ovom postupku. Tečnost koja je korišćena u mom slučaju je bio alkohol. Znači CH3-CH2-OH, nasuprot H2O koja se koristi u originalnom postupku. CH3-CH2-OH je poznat kao odličan čistač svih inhibitora, kao i ostalih smetnji u mozgu, srcu i duši.

Sama druga faza je išla postepeno. Mislim prvo čašu po čašu, a kasnije flašu po flašu. Interesantno je da troškovi ovog procesa zavise od kvaliteta rastvarača, u ovom slučaju alkohola, pa i sam rezultat može mnogo varirati u zavisnosti od tog kvaliteta. Ja sam se odlučio za standardizovani rastvarač u formi crnog vina koje nije poznato po brzom delovanju ali ipak odradi šta treba. Šta se tačno dešava sa ljudskim telom prilikom ovog načina pročišćavanja mogu samo donekle da posvedočim jer je sam proces u izuzetnoj korelaciji sa gubljenjem veza sa svesnim delovima uma, pa tako ne mogu da se setim svega što se dešavalo. Ali nije to najbitnije. Mnogo važnije od toga jeste činjenica da se prilikom filtracije iz organizma izbacuje sve što nije neophodno i što nije gradivni materijal. A iz ostalih delova ljudskog bića izlaze sva sećanja i ostale nepotrebne stvari.

Ovde je odlično mesto za malu digresiju: područje Balkana je oduvek bilo darovito u ljudskim resursima i duhovnom kvalitetu tih resursa. Mnoge umne glave su svojim rečima obogatile naše živote na različite načine. Neki izumima, neki mudrostima, a neki lepotom izražavanja. I nije zgoreg da pomenem da je narod  odavno ovaj proces opevao u stihovima „…pijem da je zaboravim…“ a da narodni stvaralac nije ni na kraj pameti imao proces reverzibilne osmoze čoveka. Kakva anticipacija! Samo reči hvale možemo uputiti tom narodnom stvaraocu izuzetnih rima.

Dosta sa digresijama, idemo na dalje faze procesa reverzibilne osmoze mene. Pošto je filtracija prošla po planu i iz mene izbacila sve nepotrebno, ja sam se osetio kao novi čovek. Ma kao beba, kao novorođenče. Kakva radost!

Ja sam bauljao po podu, kmečao, slinio i balio, pokušavao da govorim ali to su bili samo nemušti krici jednog ponovo rođenog i apsolutno prečišćenog čoveka, čoveka vrhunskih kvaliteta, čistog, bez ikakvih mrlja. Osim ovih slina i bala koje su mi poštenu upropastile odelo. Puzeći po štrokavom podu neke oronule kafane koju sam za potrebe ovog projekta proglasio labaratorijom, pokušavao sam da napravim i prve korake kao nov i pročišćen čovek. Naravno da nije moglo odmah to da se desi. Pa morao sam da naučim, kao i svako novorođenče. Prvo sam padao pravo na glavu. Pa sam padao na nos. I odatle je izašlo dosta nečistoća, što nisam imao u vidu da je moguće prilikom poslednje simulacije procesa, ali neki naučni dokazi nam dolaze i na takav neočekivan način. Sam proces učenja se, kao što neki od vas znaju, zasniva na pokušajima i greškama, pa sam i ja tako puno puta pokušavao da se uspravim i pogrešio sam. Puno puta sam i pao; ili na glavu ili na nos. Ali, najzad, pred zoru sam uspeo da ostanem na nogama i ponovo prohodam kao novi čovek. Nije taj hod bio baš za modnu pistu, ali ja sam ipak našao svoj put ka izlazu iz labaratorije.

Sve u svemu, smatram da sam ovaj proces uspešno sproveo u delo i dokazao delotvornost i benefite ovakvog načina filtracije ljudskog organizma. Moram napomenuti i da sam imao veliko nepoverenje okoline zbog mojih uverenja pa sam ovu verziju reverzibilne osmoze morao ponavljati nekoliko puta. Možda malo više nego nekoliko. Nema veze… Važno je da sam nekolicini ljudi uspeo da dokažem da ovo deluje i da sam ja savim nova i čista osoba, prečišćena od svih bivših stega, muka i prljavštine.

Sad moram da završavam jer ovi doktori sa toksikologije nemaju baš mnogo razumevanja za nas naučnike amatere. Zdra……..

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.