Koraci

Ogromna količina buke svuda oko mene. Dah mi je isprekidan dok srce udara veoma snažno. Borim se da ostanem na nogama. Kapi znoja se sa mog čela slivaju prema očima i peku me. Vid mi se zamagljuje zbog toga. Nisam želeo da sednem jer sam mislio da neću ponovo ustati. Ostao sam da stojim. Samo sam se nagnuo napred i oslonio se šakama na kolena. Znoj kaplje pred mojih stopala.
Kao u magnovenju čujem glasne uzvike koji dopiru do mene i borim se da se fokusiram na reči čoveka koji mi se obraća. On viče. Ali ne viče na mene, nego se trudi da mi pomogne da čujem jer je buka zaglušujuća. Gledam ga, a kao da gledam kroz njega. Čitam mu sa usana. Razumem šta mi govori iako ga ne čujem najjasnije. Klimam glavom. Shvatio je. Okrenuo mi je leđa i nastavio da priča nekom drugom. Ja razmišljam o njegovim rečima. Kako će to izgledati? Da li ću moći? Da li će biti dovoljno vremena?
Mnogo pitanja za kratko vreme. Smetaju mi pitanja sada. Moram da se usresredim na cilj. Na posao. Na zadatak.

Usresredi se na zadatak! Govorim sebi te reči sve glasnije ne bih li nadjačao tu buku koja deluje frustrirajuće. Smeta mi.

Ali zašto? Zašto mi sada smeta to? Nije prvi put da sam u ovakvoj situaciji. Nije prvi put ni da je buka ovolika. Zašto mi sada toliko smeta sve ovo?
Telo je umorno ali mogu još. Navikao sam da kontrolišem svoje telo. Istrenirao sam ga. Ruke mi drhte ali u njima ima još dosta snage. Noge su umorne ali mogu da me nose do kraja sveta. Znoj me obliva. To je u redu. To je rakcija tela na odrđenu vrstu napora i pokušaj da se temperatura spusti na optimalni nivo. I to je u redu. Ali znoj je hladan. Neprijatan. Smeta mi. Nisam navikao na to.

Hladan znoj u ovom trenutku nije poželjan. Shvatam da mi biće nešto govori ali pokušavam da igmorišem to. Ne sada. Ne treba mi to sada. Izdržaću. Nije još mnogo ostalo do kraja. Izdržaću!

Podižem jednu šaku sa kolena i vidim da podrhtava. Pokušavam da sakrijem to. Ispravljam se i trljam šake jednu o drugu, osmeh mi je na licu dok potočići znoja odaju nespokoj. Niz leđa mi se spuštaju ledenice. Koža reaguje i izgledam kao ošureno prase. Skakućem u vis i glasno bodrim sebe. Ostali me gledaju čudno ali nije ni važno…Šta god te radi…to je izreka kojom se bodrimo.

Nisam sam u ovome. Ali ipak… Kao da jesam. Otuđenje dostiže svoj maksimum u ovom trenutku. Vidim sve ali ne primećujem nikoga.

Krećemo. Ostalo je veoma malo vremena. Idemo zacrtanom putanjom. Kretnje su uslovljene situacijom na terenu. Prilagođavamo se. Neko bolje neko ne baš dobro. Problemi nastaju i moraju biti rešeni u hodu. Za to smo se i spremali. Nemamo vremena. Moramo napred. Moramo ka cilju.
Ostalo je još samo nekoliko trenutaka. Još samo par sekundi. Postavio sam se tako da me svi vide. Postavio sam se baš kako treba. Kao što znam da treba. Kako mora u ovakvoj situaciji.

Sad!

Vičem. Deram se da bi me čuli.

Sad!!!!!

U tim trenucima nisam više čuo ništa. Buka je nestala. Sve je bilo mirno. Sve. Osim mene. Moje ruke su podrhtavale dok sam pokušavao da uradim šta je moralo biti urađeno. Vreme je za mene stalo. Sve se usporilo. Moje kretanje sam video u frejmovima. Jedan po jedan, primećujući samo mikronska pomeranja svetlo-tamnih obrisa na njima. Sve mi je bilo jasno. Sve je sada bilo jednostavno. Sve se pokazalo. Samo…

Znoj koji je hladio moje telo, hladio je i moje misli, moje pokrete, moje korake… Uspeo sam ipak da uradim ono što moram. Ono što znam, što su svi očekivali od mene. Što sam ja očekivao od sebe. Uspeo sam!
Uradio sam to! Napravio sam varku telom, izvukao se na stranu i, sa loptom u hlanim rukama napravio iskorak, hladnim nogama, ka košu. Pa još jedan. Pa još jedan… I lopta je iz mojih ruku krenula ka obruču,vreme na satu je isticalo ka nuli, i lopta je prošla kroz mrežicu. Pobedaaaaaaaa!!!!!! To je to! Kraj!

ZVIZZZZZZZZZZZZZZZZ…..!!!!!!!!!!!

Začula se sudijska pištaljka. Koš nije priznat. Koraci.

Koraci! Napravio sam korak više.

Koraci.

Kraj. Izgubili smo.
Zbog mojih koraka.

Koraci…

Mnogo ih imam.

Ovi su bili višak.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.