Izreka

Ima jedna izreka, za koju nisam siguran da je autentična, ali nekako mi deluje istinita. Ta izreka kaže: ne veruj čoveku koji ti gura ruke u usta.

Ne volim zubare još od kada sam gledao film „Maratonac“, sa Dastin Hofmanom u glavnoj ulozi. Ko je gledao taj film razumeće o čemu pričam. A bio sam prilično mlad kad sam ga gledao prvi put. Grozne scene su bile na zubarskoj stolici. I kako onda mladi um da se otrgne od utiska koji obećava samo bol? Pa nikako.

Znam sve. Oralna higijena, zdravlje usta, zdravlje čitavog organizma… Sve je meni jasno. Ali kad je frka onda džaba sve. Kad se meni tresu kolena pred čovekom sa bušilicom onda svaka priča i rezon padaju u vodu. A danas moram kod jednog takvog čoveka.

Pa kad krene prema meni sa onim alatima za mučenje, sa onim burgijama, zujalicama, špricevima… Ne znam da li da gledam ili da žmurim.

Mislim, već sam bio pre par dana jer mi se polomio zub. Iz čista mira. Dobro, možda ne baš iz čista mira jer sam nekako pokušao sebi da dokažem da mogu da ostanem na nogama čak i ako primim jak udarac u lice. Uzeo sam bokserske rukavice i žvajz! Pravo sebe u nos. Uh! Krenule mi suze, ja se iznervirao i odmah levi konra direkt u vilicu. I polomih zub. Ali sam ostao na nogama. Eksperiment je uspeo i koštaće me.

Sreća pa izreka kaže: ko je lud ne budi mu drug. Da je kojim slučajem ta izreka: ko je glup ne budi mu drug, ja ne bih imao prijatelje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.