Vreme za čuda

Kao da je došlo proleće. Napolju sunce sija, dan je svetao, nebo je vedro…

Volim to proleće više nego bilo koje drugo doba godine. Prija mi. Ima u njemu nečeg magičnog, nečeg mističnog i nečeg moćnog. Ako ne znate šta je to, reći ću vam odmah. U proleću se ljubav najbolje vidi. Tu se rađa, izlazi iz stega hladnih snegova, mrazeva i tmurnog raspoloženja. U proleće ljubav kreće da cveta, da pupi i da širi svoj opojni miris, sladak kao nektar. Proleće je divno čak i kada padaju kiše, i kada grmi i seva, kada krenu olujni vetrovi, pa čak i kada kojim slučajem zakasnele zimske senke opet pokažu svoje zube. Proleće je jače od svega. Džaba zimi što se batrga kad je vreme za ljubav i osmehe pune radosti.

Ponekad, u proleće, osećaš sreću a da i ne znaš razlog. Čini ti se da si malo skrenuo, ali nisi, sve je u redu. To te samo ljubav grli i raduje se tebi. Baš tebi. Jer bez tebe nema ni nje. Da bi ljubav mogla da živi, ti moraš da postojiš. A čim postojiš onda i ljubav ima gde da dođe…u proleće, kad se otvaraju srca, kad se osmesi nakače na lica, kad kroz telo struji energija života…

Sve to radi ljubav. Bez obzira kako si raspoložen ili raspoložena, da li ti je sve kako želiš ili nije, proleće te prosto napadne ogromnim talasima ljubavi i lepote življenja i ne možeš da se odupreš tome. A ono najlepše je da i ne trebaš da se odupireš. Nema borbe. Samo se prepustiš i uživaš.

Eh…

Proleće i ljubav…

Savršena kombinacija.

I još nešto…

Kad ljubav stigne, sa prolećem, ona više ne gleda na godišnje doba. Gleda samo tvoje srce. Ako je ne isteraš odatle, ona će tu zauvek ostati.

Zar to nije savršeno? Sam biraš da li hoćeš da živiš ljubav ili ne.

Proleće je savršeno vreme za čuda.

A ljubav jeste čudo, kao i život.

2 thoughts on “Vreme za čuda

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.