Бициклирати или не бициклирати

Хтео сам да возим бицикл данас…

Али хајде да покушам да самом себи објасним себе кроз овај текст.

Данас је овде кишни дан. Температура је нижа него претходних дана. Није да је нека зима, али је хладније него јуче и знатно хладније него прекјуче. Значи, није топло, да скратим.

Гледајући временску прогнозу, имао сам сазнања да ће бити некако овако, мада сам се надао да можда и неће. Због те наде сам имао идеју да данас, кад сам већ слободан, извадим бицикл из подрума, средим га и одем на вожњу.

Сад иде интересантан део.

Дешавало се већ да су подруми у мојој згради били проваљивани и опљачкани. Било је тога. Па чак и после додатних безбедносних мера које смо спровели, дешавало се. Нисам ишао доле читаве зиме, јер нисам имао ваљаног разлога за то. А и мрзело ме је …

У овом тренутку не знам да ли је мој бицикл још увек. доле. Могу да претпоставим да се није десила нека провала јер нико од комшија није дигао ларму о томе, али обзиром на то да доле нема баш много светла а и људи су отуђени једни од других, можда нико не обраћа пажњу на туђе проблеме и не сматра за сходно да треба да се меша у туђе послове па онда неће ни да ме обавести чак и да је видео да је мој подрум проваљен.

Све је то могуће али није апсолутно сигурно да јесте тако.Што ме доводи до закључка да једино ако одем и проверим могу да са сигурношћу знам каква је ситуација. И то је апсолутно логично.

Да…

Хммм…

Да се вратим мало на моју жељу.

Хтео сам да возим бицикл данас. Али је време мало незгодно за вожњу по овом граду. Како падне киша, возачи овде као да забораве како се управља возилом, што повећава ризик за бициклисте. А док ја стигнем до бициклистичке стазе, поштено ћу се накупити стреса, ако стигнем до стазе уопште.Значи да од бициклирања данас неће бити ништа. Што ме доводи до закључка да ја данас и не морам да идем у подрум по бицикл.

Ако је он уопште тамо још увек.

Значи ја правим план за који нисам апсолутно сигуран да има све саставне делове. Имам могућност да утврдим да ли су сви ти делови ту али да ли ћу то урадити? Изгледа ми да нећу.

Већ ми је овај дан својим изгледом донео мали пад расположења, а ако одем и схватим да постоји разлог за још веће нерасположење онда ми баш неће бити добро. Некако, да је дан лепши, па и да увидим да ми је неко украо бицикл, могло би то сунце мало и да ме подигне.Знате оно, ма нека сам ја жив и здрав, сунце сија, дан је леп, идемо даље…

А ако сад одем и видим да не видим бицикл, шта ће да ме одржи нормалним? Нема сунца данас на небу. Само киша и облаци. Шта да кажем? Нема везе, нема сунца али ту је облак препун кише па нек се сва та водурина сручи на мене, можда ће ми бити лакше?

Не верујем.

Сходно свему горенаведеном, одлучио сам да сачекам са откривањем истине о постојању мог бицикла у мом подруму. Нек прође ова киша па ћу са лепшим мислима сићи и суочити се са извесним.

Е баш ми је драго да сам успео да се објасним самом себи. Баш. баш…

Одох сад у подрум да видим шта се дешава. Излудео сам самог себе овим лупетањима…

2 thoughts on “Бициклирати или не бициклирати

  1. …ovo me podsetilo na ono staro dobro poznato, Ako bude bude nema da bude, a ako bude nebude ce bude…to je taj cija prijateljica ima muza Bude, …ako je dan lep i ako prijateljev bicikal je jos u zivotu bice trosenje kalorija…pozdrav, svidja mi se.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.