Dijetalne palačinke 1

Ispričaću vam priču o američkim palačinkama. Onim sa engleskim kremom. Ali ove palačinke su dijetalne. I krem je dijetalan. U stvari, moguće je da i nije skroz engleski krem, u smislu da nije pravljen po nekom priznatom i poznatom receptu, ali možda može da prođe kao polu-engleski krem, da tako kažem. U svakom slučaju je žut. A što ja volim te varijante kolača i poslastica sa tim žutim kremom. Mmmmmm….

Sve me vanila neka prođe, svuda po meni… Ah! Milina me prođe, ne vanila. Vanila treba da je u kremu. I baš ume da bude ukusna. Ma, jeste ukusna!

Dobro.

Već sam rekao da je u pitanju poslastica. Ali ima taj prefiks „dijetalna“, pa može doći do malog ne razumevanja oko suštine. U stvari, ima dva ista prefiksa, sad vidim. Dobro, to znači da može doći i do većeg ne razumevanja.

Što je do mene, ja ću uraditi, u smislu da se sve razume baš onako kako treba, uprkos jezičkim zavrzlamama koje mogu iskrsnuti.

I, odmah na početku, da otklonim bar jednu dilemu : jesu dijetalne, i rade posao.

Kako rade?

Pa, postaće vam jasnije, kao što je i meni postalo, ako mi verujete. Kod mene baš odrađuju posao. Pošteno, i za sve pare. Možda kod nekog drugog ne bi to uspelo. Možda neće ni kod mene trajati ne znam koliko. Ali, za sad, rade kako treba.

E sad…

Sve je počelo jednog jutra kada sam odlučio da bi trebalo da jedem malo više povrća, i naročito zeleniša… Vođen takvom idejom, koja se javila dok sam još ležao bunovan i nedovoljno rasanjen u krevetu, zadao sam sebi zadatak da tog jutra odem na pijacu. Tamo ću sigurno naći i ono čega trenutno ne mogu da se setim, mislio sam, pa mogu da napravim baš prijatne obroke pune zdravih sastojaka, a to ne može da bude loše, zar ne?

Nisam u tom trenutku razmišljao kad, kako i gde ću sve to da skaldištim, spremam, kuvam i pečem, pošto imam jedan frižider i jedan šporet, već sam više imao viziju sebe kao kuvara koji umesto kutlače i varjače ima čarobni štapić.

I, ustao sam sa tom fenomenalnom idejom u glavi, koja se i dalje razvijala dok sam oblačio pantalone i ostalo, kako je i red, a odlučan pogled, kroz još krmeljive oči, mnogo toga je mogao reći onome koji bi ga video. Ja nisam video taj pogled…

(Nastavak sledi…)

2 thoughts on “Dijetalne palačinke 1

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.